sâmbătă, 7 februarie 2015

Biscuiti cu alune de padure si ciocolata

Niste biscuiti absolut deliciosi, crocanti la exterior , moi si lipiciosi la interior. Putin cam dulci pentru gustul meu, dar cu niste lapte se mai taie din dulceata. Recomand reducerea zaharului pentru cei care doresc un dulce mai putin dulce.


Ingrediente necesare:
- 230 g alune de padure usor prajite, 230 g ciocolata amaruie, 250 g zahar pudra, 120 g faina , 2 albusuri de ou, o lingura extract de vanilie, visine

Preparam asa:
Alunele si ciocolata se macina fin in robot, se adauga zaharul pudra , faina , vanilia si albusurile de ou usor batute. Se omogenizeaza compozitia , se inveleste in folie alimetara si se da la frigider pentru 15 minute.
Din aluat se modeleaza bile de marimea unei nuci , se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt , la distanta unele de altele. Cu degetul se face o adancitura in mijloc si se pune o visina.
Biscuitii de coc in cuptorul preincalzit la 140 de grade , cca. 20 de minute.
Se lasa la racit in tava pentru ca sunt foarte sfaramiciosi calzi.





 Din compozitie au iesit 30 de biscuiti.


8 comentarii:

  1. Biscuiti tai sunt mai apetisanti pentru a fi rontaiti in fata televizorului! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, ce-mi plac fursecurile cu alune!! Da, cred ca e prea mult zahar la 120g faina, eu cred ca ajunge 120g zahar. Incercam ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si alunele , dar tot e mult , dupa gustul meu. Eu nu as mai pune mai mult de 180 g zahar.

      Ștergere
  3. Te invit cu drag la concursul meu mistetios....cu ciocolata http://retete-haplea.ro/va-invitam-la-concurs-misterios/

    RăspundețiȘtergere
  4. Gostei muito de passar por aqui. Vou ficar.
    Beijo.
    Nita

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...