miercuri, 4 august 2010

Clatite banatene

Inspirata din Cuina Banateana , am prestat de mai multe ori aceste clatite minunate.Astazi , am facut din nou.



Avem nevoie de :
- 8 clatite ( le-am facut dupa reteta mea de aluat de clatite ) , 4 oua , 250 g branza dulce , 200 g smantana , 200 g zahar , 50 g stafide , 2 plicuri zahar vaniliat , unt

Preparam asa:
Branza dulce se amesteca cu un ou intreg , 50 g zahar , 1 plic zahar vaniliat si stafide.Cu acest amestec se umplu clatitele si se impatura ca sarmalele.
Un vas termorezistent se unge cu unt , se aseaza clatitele si deasupra se pun fulgi de unt.
Se separa 3 oua .Galbenusurile se freaca cu 50 g zahar zahar , 1 plic zahar vaniliat si smantana.Sosul se toarna peste clatite si se baga in cuptorul preincins , pana se incheaga sosul de deasupra clatitelor.
Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar si se aseaza deasupra clatitelor.
Se mai dau la cuptor pana bezeaua prinde culoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...