marți, 6 iulie 2010

Cotlete de porc cu sos de rosii si masline

Astazi am fost in pana de idei , asa ca am scotocit prin frigider , am gasit cate ceva , am fugit sa mai cumpar altceva si a iesit ...cotlete de porc cu sos de rosii si masline , servite alaturi de niste cartofi copti.


Avem nevoie de:
- 4 cotlete de porc dezosate , 400 g rosii in bulion , 200 g ciuperci , 2 felii de sunca , 50 g masline negre , 2 catei usturoi , 50 ml vin , 100 ml ulei , sare , piper , zahar.

Preparam asa:
Cotletele de porc se bat putin cu ciocanul de snitele , se sareaza , se pipereaza dupa gust , se presara cu cateva cristale de zahar (pentru o caramelizare mai frumoasa) si se prajesc cateva minute pe fiecare parte in 3 linguri de ulei.Se pun intr-o tava impreuna cu usturoiul taiat feliute , se stropesc cu vin si ulei si se baga la cuptor, la foc mic.
Ciupercile se taie felii , rosiile se taie marunt si sunca fasii subtiri.Ciupercile se soteaza in putin ulei , se adauga rosiile si bulionul si se lasa sa scada la foc mic.Se adauga maslinele taiate rondele si sunca si se condimenteaza.
Cand cotletele sunt aproape facute, se toarna deasupra sosul si se mai lasa 5 minute in cuptor.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...